Овочева запіканка з м’ясним фаршем – це смачний і ситний обід. Легкі запечені овочі в сметанно-яєчної заливці перешаровані ніжним фаршем і посипані сиром. Ммм…виходить ніжно і апетитно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Помідори свіжі (середні) – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сир плавлений – 150 гр.
Процес приготування:
М’ясний фарш двічі прокручуємо через м’ясорубку, щоб у нас вийшла ніжна повітряна маса. Викладаємо фарш на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом, додаємо сіль, перець і смажимо на повільному вогні.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і додаємо в сковороду до фаршу, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати фарш.
В сковороду додаємо томатну пасту, ще раз перемішуємо і обсмажуємо фарш до готовності.
Кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і насіння. Якщо кабачок молодий з м’якою шкіркою, чистити від шкірки і насіння його не обов’язково. Натираємо на крупній тертці кабачок, додаємо трохи солі і залишаємо на 5-10 хвилин. Після того, як з кабачка виділиться сік – віджимаємо його. Половину натертого кабачка викладаємо на дно змащеної олією форми.
Наступним шаром на кабачок викладаємо обсмажені до готовності м’ясний фарш, рівномірно розподіляємо його по периметру всієї форми.
Зверху викладаємо залишився кабачок натертий і розрівнюємо його ложкою.
Помідори промиваємо та нарізаємо на скибочки шириною 2-3 мм. Якщо ви не любите шкірку з помідорів, можна помістити помідори в глибоку ємність, залити окропом, дати постояти 2-3 хвилини, потім обдати холодною водою і зняти шкірку.
В миску розбиваємо яйця збиваємо їх за допомогою віночка до утворення легкої піни, додаємо сметану, добре перемішуємо і поливаємо сметанно-яєчною сумішшю нашу запіканку.
Сир натираємо на дрібній тертці (можна використовувати як твердий так і плавлений сир) і посипаємо зверху запіканку. Ставимо запіканку випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готову запіканку виймаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматочки. У теплому вигляді запіканку подаємо на стіл.
Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Страви з кабачків