Цвітна капуста корисна, поживна і містить у собі цілий букет цінних для організму речовин. Звичайно, в сезон, краще використовувати свіжі овочі, але і заморожений варіант цілком підійде. Запечена з м’ясним фаршем в ароматному соусі і під сирною шапкою, вона особливо смачна і соковита. При тому, що м’ясо може бути курячим для більш легкого варіанта або свинина для більшої жирності страви, а можна змішати обидва види. І від такої страви не зможе відмовитися навіть той, хто рідко їсть цвітну капусту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина або Курка – 400 гр.
- Капуста цвітна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче або Вершки 10% – 100 мл
- Сир Пармезан – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати запіканку з цвітної капусти з м’ясом легко! Свіжу капусту промийте, розділіть на суцвіття і відварити в киплячій воді 5 хвилин, посоливши за смаком. Заморожену відразу відварюйте без розморожування. Воду вилийте і відставте сотейник в бік до охолодження продукту.
М’ясо промийте і подрібніть в фарш будь-яким зручним для вас способом.
Цибулю і часник очистіть, сполосніть під водою. Цибулю дрібно порубаєте ножем, часник наріжте тонкими пластинами.
На розігріту сковороду налийте масло і викладіть на неї шматочки цибулі та часнику. Обсмажте недовго, постійно помішуючи. Коли цибуля зарум’яниться, перекладіть туди ж фарш. Продовжуйте обсмажувати на середньому вогні і в кінці приготування посоліть і поперчіть за вашим смаком.
Жаростійку форму застелити пергаментом і покладіть в неї фарш рівномірним шаром. Слідом перекладіть наверх капусту.
Окремо яйця з’єднайте і збийте блендером до пінної консистенції. Влийте молоко великий жирності, або вершки. Розмішайте і полийте яєчно-молочної заправкою капусту.
Посипте подрібненим, на крупній тертці сиром і запікайте при 200 градусах в прогрітій духовці 30-35 хвилин. Відразу гарячу запіканку нарізайте шматочками і розкладайте по порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем