Простий і класичний варіант приготування ніжного і соковитого овочу в яєчно-майонезній заливці. Приготування на швидку руку доведеться, до речі, коли зовсім немає часу на готування. Мінімальний набір продуктів, а смакота виходить незвичайна.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста цвітна – 450 гр.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 50 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування запіканки з цвітної капусти з сиром? Спочатку суцвіття капусти відваріть в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин. Заморожений продукт не вимагає розморожування і, як правило, готується 5-7 хвилин.
Викладіть на сковороду шматок вершкового масла і нагрійте її. Покладіть в неї капусту і обсмажте до золотистого кольору. Перемістіть капусту у форму і щільно укладете.
Окремо в мисці змішайте яйця з сіллю і майонез, можна присипати улюбленими приправами або перцем. Залийте соусом всю капусту.
Сир натріть на середній тертці, розкладіть по поверхні страви і ставте в духовку при 190 градусах на 30 хвилин.
Утворення рум’яної скоринки скаже про готовність запіканки. Діставайте форму і відразу можна пробувати. Смачно таке блюдо, як легкий сніданок зі сметаною або у вигляді гарячого овочевого гарніру.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем