Цвітна капуста – доступний корисний продукт, з якого можна приготувати безліч різноманітних страв. Рекомендую приготувати ніжну запіканку з цвітної капусти з вершками. Смачну запіканку можна подати в якості гарячого на будь-яке свято чи просто на вечерю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста Брокколі – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Вершки 15% – 500 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з цвітної капусти з вершками? Приготуйте необхідні інгредієнти для запіканки. Якщо броколі та цвітна капуста заморожені – розморозьте їх. Качан цвітної капусти та брокколі розберіть на суцвіття.
Наберіть в каструлю холодної води, посоліть. Доведіть до кипіння. Суцвіття цвітної капусти та брокколі відправте в киплячу воду. Відваріть протягом п’яти хвилин. Злийте з допомогою сита зайву рідину.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Добре розігрійте сковороду. Викладіть вершкове масло, розтопити його.

Пшеничне борошно викладіть на сковороду, ретельно помішуючи, трохи обсмажте.

Додайте вершки, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Додайте натертий сир.

Нагрійте до повного розчинення сиру.

Додайте сіль і перець, добре перемішайте.

У форму для запікання викладіть зварену цвітну капусту і брокколі.

Залийте приготовленим вершковим соусом.

Форму поставте в добре розігріту духовку. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.

Готову запіканку вийміть з духовки. Подавайте запіканку на порції.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем