Зелені мариновані томати – відмінна закуска, яка підходить до будь-якої м’ясної страви. Помідори фаршируються перцем, морквою, часником і зеленню. Свіжі овочі додають томату цілий букет ароматів, часник і гострий перець додають пікантну нотку, доповнює мариновані томати велика кількість свіжої зелені.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Морква – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Листя хрону – 1 – 2 шт.
- Лавровий лист – 4 – 5 шт.
- Часник – 10 – 12 зуб.
- Сіль (на 1 літр води) – 2 ст. л.
- Цукор-пісок (на 1 літр води) – 0.5 ст. л.
- Вода кип’ячена – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати зелені помідори з часником і зеленню? Для маринування зелених томатів ми вибираємо тверді хороші плоди з товстою шкіркою. Томати промиваємо під струменем теплої води і викладаємо на бавовняний рушник, щоб вони обсохнули. Кожен томат надрізаємо гострим ножем хрест – навхрест, але не до кінця, щоб вони не розвалювалися на часточки.
Моркву чистимо від шкірки і промиваємо. Натираємо моркву на крупній тертці або подрібнюємо у блендері.
Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і вичищаємо його від насіння. Часник чистимо, промиваємо. Гіркий перець промиваємо, видаляємо насіння і плодоніжку. Болгарський і гострий перець, а також часник подрібнюємо в блендері.
Ретельно промиваємо свіжу зелень, трохи обсушуємо її, розклавши на бавовняному рушник. Потім дрібно рубаємо петрушку і кріп.
Подрібнені овочі і зелень з’єднуємо і перемішуємо. За допомогою чайної ложки начиняємо кожен томат овочевою начинкою і складаємо готові фаршировані томати в ємність. Для розсолу в банку наливаємо кип’ячену воду, розчиняємо в ній сіль і цукор. Добре перемішуємо. У ємність до томатів додаємо лавровий лист і листя хрону, потім заливаємо томати отриманим розчином.
Розчин повинен повністю покрити помідори. На томати зверху укладаємо велику тарілку і зверху ставимо вантаж (це може бути літрова банка з водою). Поміщаємо томати в темне прохолодне місце для того, щоб вони промариновались протягом 3-4 днів.
Готові томати стануть трохи м’якше і змінять свій колір на більш світлий. На 3-4-ий день вони повністю готові до дегустації. Викладаємо помідори на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Гострі зелені помідори Зелені помідори з часником Помідори з хроном на зиму Помідори з часником всередині Помідори фаршировані часником на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту холодним способом