Зливу не тільки володіє прекрасним смаком і ароматом, але і містить багато корисних речовин. Смачним і легким десертом, сливовим желе, можуть порадувати себе навіть ті, хто стежить за своєю фігурою. Желе виходить ніжним з кисло-солодким смаком і красивим рубіновим кольором.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 40 – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати желе зі слив з желатином. Ягоди переберіть і промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Розріжте сливи на дві або чотири частини, видаліть кісточки.

Желатин залийте водою, залиште його, щоб він набух.

Перекладіть сливи в каструлю, залийте їх водою, поставте на плиту і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть ягідну масу 10-15 хвилин.

Набряклий желатин підігрійте на повільному вогні або водяній бані, крупинки желатину повинні повністю розчинитися.

Перелийте желатинову масу до сливового варення. Додайте цукор. Поваріть масу ще 5-7 хвилин і зніміть каструлю з вогню.

Гаряче желе розлийте по формочках, також його можна зберігати в банках. Поставте желе в прохолодне місце і дочекайтеся повного загустіння.

Приємного апетиту!

Варення з слив Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму