Абрикоси містять пектин в достатній кількості для того, щоб швидко збиратися і перетворюватися в желе. Щоб не втратити всі корисні властивості абрикосів під час варіння, багато господинь доповнюють масу пектином.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 40 гр.

Процес приготування:

Для приготування желе з абрикосів з пектином на зиму необхідно вибирати тільки найсвіжіші і стиглі плоди. У процесі вибірки абрикосів відкидаємо гнилі та пошкоджені комахами плоди. Потім промиваємо їх прохолодною водою і обтираем паперовими рушниками. Розрізаємо абрикоси спочатку на дві половинки, видаляємо кісточки і знову розрізаємо кожну частину на половинки.

Зручніше розпочати заготівлю ввечері, щоб абрикоси настоялися і пустили сік. Для цього нам знадобиться велика каструля. Викладаємо на дно ємності шар абрикосів, зверху висипаємо шар цукру. Продовжуємо укладання, поки не закінчаться абрикоси. Врахуйте той факт, що 300 грамів цукру повинно залишитися. Залишаємо абрикоси з цукром на 12 годин.

Змішуємо залишки цукру з пектином ретельно, інакше в гарячій масі з абрикосів пектин згорнеться, а утворилися грудочки не можна буде розбити.

Ставимо каструлю з заготівлею з абрикосів і цукру на плиту. Нагріваємо масу деякий час і починаємо вводити суміш пектину і цукру поступово, перемішуючи масу дерев’яною лопаткою. Коли абрикосове желе закипить, продовжуємо варити 5 хвилин. Знімаємо піну.

Попередньо необхідно підготувати тару для желе. Відповідні банки і кришки очищаємо за допомогою губки харчовою содою. Ретельно промиваємо їх. Тепер поміщаємо банки в духову шафу. Стерилізуємо близько 20 хвилин при температурі 110 градусів. Кришки обдаємо окропом.

Розкладаємо желе банкам до самого верху. Додаємо в кожну ємність по чайній ложці цукру і закатуємо. Закутуємо банки до охолодження. Через 12 годин переносимо на зберігання в сухе, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Джем з абрикосів Желе на зиму