Смородина заливається водою і вариться протягом декількох хвилин. Потім ягоди роздавлюються, до них додається цукор і все готується ще 3-5 хвилин. Отримана маса проціджують через сито і розливається по стерильним банкам. Виходить дуже смачне і корисне желе.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1.5 кг
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати желе з червоної смородини без стерилізації на зиму просто! Для початку перебираємо червону смородину, відокремлюємо ягоди від гілочок і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі викладаємо їх на паперовий рушник і даємо добре обсохнути.
Перекладаємо червону смородину в глибоку каструлю з товстим дном, заливаємо її питною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом декількох хвилин, поки ягоди не почнуть лопатися і дадуть сік.
Знімаємо ємність з ягодами з плити і акуратно раздавливаем смородину за допомогою маточки. Повертаємо каструлю на вогонь, доводимо масу до кипіння, додаємо цукровий пісок, ретельно все перемішуємо і варимо протягом 3-5 хвилин.
Через деякий час проціджуємо червону смородину з цукром через дрібне сито в більшу каструлю або миску. Занадто сильно віджимати ягоди не варто, так як в цьому випадку желе буде непрозорим.
Добре вимиваємо під гарячою водою з содою відповідні банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним гаряче желе. Даємо постояти пару годин до повного охолодження, накриваємо пластиковими кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
Відкриваємо взимку і використовуємо желе з червоної смородини в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом. Приємного апетиту!
Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Желе на зиму