Желе з червоної смородини, виготовлене холодним способом, ‑ дуже корисне ласощі, що зберігає смак і корисні властивості свіжих ягід. Це максимально щадний спосіб заготівлі, зберігання забезпечується за рахунок великої кількості цукру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1,5 – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини холодним способом? Ягоди червоної смородини перебрати, помити холодною водою і відкинути на друшляк. Можна почистити їх від гілочок, а можна залишити і так далі все одно макуха буде видалено.

Ягоди ретельно віджати через марлю, складену в кілька разів, щоб видавити весь сік. При цьому можна заздалегідь пробити їх блендером (якщо гілочки видалили) або протирати через сито.

Відміряти від того об’єму соку, який вийшов, 1 літр. З’єднати 1 л соку червоної смородини 1 кг цукрового піску, змішати.

Коли цукор розчиниться в соку, потрібно вилити цю суміш в простерилізовані банки, закрити тару капроновими кришками. Желе має загуснути протягом тижня. Зберігається такий десерт в холодильнику або темному погребі зі стабільно низькою температурою.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Желе на зиму