Желе з червоної смородини, виготовлене холодним способом, ‑ дуже корисне ласощі, що зберігає смак і корисні властивості свіжих ягід. Це максимально щадний спосіб заготівлі, зберігання забезпечується за рахунок великої кількості цукру.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1,5 – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини холодним способом? Ягоди червоної смородини перебрати, помити холодною водою і відкинути на друшляк. Можна почистити їх від гілочок, а можна залишити і так далі все одно макуха буде видалено.
Ягоди ретельно віджати через марлю, складену в кілька разів, щоб видавити весь сік. При цьому можна заздалегідь пробити їх блендером (якщо гілочки видалили) або протирати через сито.
Відміряти від того об’єму соку, який вийшов, 1 літр. З’єднати 1 л соку червоної смородини 1 кг цукрового піску, змішати.
Коли цукор розчиниться в соку, потрібно вилити цю суміш в простерилізовані банки, закрити тару капроновими кришками. Желе має загуснути протягом тижня. Зберігається такий десерт в холодильнику або темному погребі зі стабільно низькою температурою.
Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Желе на зиму