Багато хто не знають, що робити з урожаєм червоної смородини. Желе з червоної смородини п’ятихвилинка в цьому випадку – найкращий вихід. Однорідне, смачне, в міру солодке справі готується за п’ять хвилин, економлячи час і сили господині.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини п’ятихвилинка легко! Ягоди смородини очистити від гілочок, промити, трохи обсушити на кухонному рушнику.

Висипати смородину в глибоку каструлю, готуємо її на повільному вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи.


Зняти смородину з вогню. Нагріті ягоди протерти через сито. В отриманий смородиновий сік всипати цукор, розмішати, повернути на плиту. Варити ще 5 хвилин.

Готове желе з червоної смородини п’ятихвилинку розлити по стерильним банкам, дати охолонути. Можна пробувати!

Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму