За допомогою соковарки з смородини вичавлюється сік, який потім переливається в каструлю. До нього додається цукор, вода і все добре прогрівається. Ще рідке желе розливають по банках, що закривається кришками і ставимо в холодильник.
Інгредієнти: на 4 л.
- Смородина червона – 2.7 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 1.7 кг
Процес приготування:
Готувати желе з червоної смородини в соковарці на зиму легко! Для початку перебираємо смородину і прибираємо зіпсовані ягоди. Далі ретельно промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Прибираємо гілки.
Беремо глибоку каструлю і наливаємо в неї воду. Зверху встановлюємо соковарку, в яку кладемо ягоди червоної смородини. Включаємо максимальний вогонь.
Ставимо в соковарку відвідну трубку, кінець якої поміщаємо в підходящу ємність. Насипаємо в нього цукровий пісок і чекаємо, поки туди не почне капати сік.
Коли ягоди віддадуть весь сік, нахиляємо соковарку і виливаємо залишки в ємність з цукром. Ставимо все на вогонь і, не доводячи до кипіння, варимо, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.
Ретельно промиваємо під гарячою водою банки з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розливаємо по них рідке желе, щільно закриваємо стерильними кришками і залишаємо для охолодження при кімнатній температурі. Далі відправляємо червону смородину на зберігання в прохолодне місце, де вона і застигне. Дістаємо взимку і використовуємо в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом. Приємного апетиту!
Джем з червоної смородини без кісточок Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок