Кисло-солодке ягідне желе стане смачним доповненням сімейного чаювання. Ласощі можна заготовити на зиму і довгий час балувати рідних желе з червоної смородини.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Желфикс – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини з желфиксом? Ягоди перебираємо, видаляємо гілочки. Промиваємо кілька разів під водою і викладаємо в каструлю.

В каструлі продавлюємо ягоди, щоб вони пустили сік.

Вливаємо склянку води до розчавленим ягодам. Каструлю ставимо на великий вогонь і закриваємо кришкою. Чекаємо 20 хвилин.

Через 20 хвилин вміст розвариться. Ягоди перетираємо через сито. М’якоть можна викинути або залишити для компоту.

Перемішуємо ягідну кашку і продовжуємо варити на помірному вогні.

Висипаємо цукор і варимо ще 20-25 хвилин. Періодично помішуємо.

Коли цукор розчиниться, всипаємо пачку желфикса, швидко перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню.

Розливаємо вміст по стерилізованим банкам, закриваємо кипячеными кришками.

Частина ягідного ласощі викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини з желатином Желе на зиму Червона смородина на зиму