Кисло-солодке ягідне желе стане смачним доповненням сімейного чаювання. Ласощі можна заготовити на зиму і довгий час балувати рідних желе з червоної смородини.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини з желфиксом? Ягоди перебираємо, видаляємо гілочки. Промиваємо кілька разів під водою і викладаємо в каструлю.
В каструлі продавлюємо ягоди, щоб вони пустили сік.
Вливаємо склянку води до розчавленим ягодам. Каструлю ставимо на великий вогонь і закриваємо кришкою. Чекаємо 20 хвилин.
Через 20 хвилин вміст розвариться. Ягоди перетираємо через сито. М’якоть можна викинути або залишити для компоту.
Перемішуємо ягідну кашку і продовжуємо варити на помірному вогні.
Висипаємо цукор і варимо ще 20-25 хвилин. Періодично помішуємо.
Коли цукор розчиниться, всипаємо пачку желфикса, швидко перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню.
Розливаємо вміст по стерилізованим банкам, закриваємо кипячеными кришками.
Частина ягідного ласощі викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини з желатином Желе на зиму Червона смородина на зиму