Домашнє желе з кабачків з лимоном і апельсином послужить вам оригінальним десертом. Ароматне і яскраве ласощі здивує ваших домашніх і гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 6 ст.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати желе з кабачків з лимоном і апельсином легко! Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
Кабачки засипаємо цукром і залишаємо настоюватися на годину до утворення соку.
Розчиняємо желатин, як написано на упаковці. Замість води використовуємо виділився сік з кабачків.
Подрібнюємо апельсин і лимон в блендері. Змішуємо їх з кабачками і цукром.
Ставимо отриману суміш на плиту, доводимо до кипіння і готуємо на помірному вогні 25-30 хвилин. Періодично помішуємо вміст і знімаємо піну. За хвилину до готовності вливаємо желатин. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з вогню.
Стерилізуємо банки. У них вливаємо гаряче желе, яке закриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після чого желе повністю застигне. Готово!
Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Желе на зиму Кабачки на зиму