Чула, що з кульбаб готують варення, але особливого значення цьому не надавала. В гостях спробувала желе з кульбаб і була під великим враженням – настільки це смачне частування. Желе з кульбаб чудово можна використовувати для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Квіти кульбаби – 4 склянки
  • Вода – 1 л
  • Пектин – 4.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з кульбаб? Заздалегідь зібрані квіти кульбаб ретельно переберіть. Відірвіть жовті і білі пелюстки квітів. Добре промийте їх під проточною водою.

Процідіть через дрібне сито, щоб зайва рідина скла.

Візьміть каструлю з товстим дном. Викладіть промиті і проціджений пелюстки, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь.

Доведіть до кипіння. Зніміть піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і залиште настоюватися.

Настоявшийся відвар процідіть через сито. Додайте цукор і пектин. Перемішайте, доведіть до кипіння і повного розчинення цукру.

Додайте лимонний сік. Закип’ятіть і вимкніть вогонь.

Заздалегідь стерилізуйте скляні банки в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Готове желе трохи остудіть. Розкладіть по стерилізованим сухим банкам, закрийте кришками.

Желе зберігається в прохолодному місці або холодильнику. Желе з кульбаб виходить приємного кольору, використовується в якості прошарку для тортів або просто як ласощі до чаю.

Приємного апетиту!

Желе на зиму