Чула, що з кульбаб готують варення, але особливого значення цьому не надавала. В гостях спробувала желе з кульбаб і була під великим враженням – настільки це смачне частування. Желе з кульбаб чудово можна використовувати для домашньої випічки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Квіти кульбаби – 4 склянки
- Вода – 1 л
- Пектин – 4.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з кульбаб? Заздалегідь зібрані квіти кульбаб ретельно переберіть. Відірвіть жовті і білі пелюстки квітів. Добре промийте їх під проточною водою.
Процідіть через дрібне сито, щоб зайва рідина скла.
Візьміть каструлю з товстим дном. Викладіть промиті і проціджений пелюстки, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь.
Доведіть до кипіння. Зніміть піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і залиште настоюватися.
Настоявшийся відвар процідіть через сито. Додайте цукор і пектин. Перемішайте, доведіть до кипіння і повного розчинення цукру.
Додайте лимонний сік. Закип’ятіть і вимкніть вогонь.
Заздалегідь стерилізуйте скляні банки в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Готове желе трохи остудіть. Розкладіть по стерилізованим сухим банкам, закрийте кришками.
Желе зберігається в прохолодному місці або холодильнику. Желе з кульбаб виходить приємного кольору, використовується в якості прошарку для тортів або просто як ласощі до чаю.
Приємного апетиту!
Желе на зиму