Желе, приготоване в мультиварці не тільки смачне, але і шалено красиве з цілими ягодами. Ласощі приготуємо без желатину і пектину, але збільшимо кількість цукру і додамо лимонну кислоту для кращого желюючий ефекту.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Малина – 1 кг
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як почати готувати желе з малини в мультиварці? В мультиварці встановіть режим «Мультиповар» (170 градусів). Влийте в миску воду і засипте цукор і зваріть сироп (10 хвилин)
Уважно переберіть ягоди, видаліть гілки і листя. Не використовуйте зіпсовані ягоди. Складіть малину в друшляк і опустити в каструлю з 1 л прохолодною водою, в якій розчинена 1 ложка солі. Залиште на 10 хвилин, після змініть воду і промийте малину під проточною водою.
Дайте стекти воді з ягід, перекладіть їх в сироп і залиште на 1 годину.
Знову встановіть режим готування, закип’ятіть і поваріть желе 20 хвилин. Перед закінченням додайте лимонну кислоту і перемішайте.
желе Розлийте по підготовленим стерильним банкам і закупорьте кришками. Накрийте банки ковдрою для повільного і правильного остигання.
Приємного апетиту!
Варення з малини Желе з малини Малина на зиму