Малинове желе без кісточок і з загусником люблять багато хто, але воно більш актуально в дитячому харчуванні, і не тільки смачний десерт, але і як ліки при простудних захворюваннях. У кожної мами повинно бути в запасі кілька баночок цієї заготовки. Готуємо желе з додаванням желатину і вибираємо хорошу домашню малину з цілими і неушкодженими ягодами. Цукор і ягоди для желе беруться в пропорції 1:1, желатин – 50 г на 1 кг заготовки.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 2.5 л.
- Желатин харчовий – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати желе з малини з желатином без кісточок на зиму легко! Спочатку замочіть в холодній воді желатин згідно інструкції на упаковці. Акуратно переберіть малину, видаляючи всі чашолистки. Потім її пересипте в варильну посуд.
До малині налийте 2,5 л чистої води і протягом 15 хвилин поваріть ягоду на невеликому вогні. За цей час малина добре розвариться, і ви легко відокремити кісточки.
Гарячу малинову масу перетріть через густе сито, щоб максимально відокремити макуха від ягідного пюре. Потім малинове пюре обов’язково зважте і додайте до нього розраховану кількість цукру.
Пюре поставте на середній вогонь, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і поваріть його протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні. За цей час на водяній бані розтопіть замочений желатин. Через 30 хвилин вогонь під каструлею з малиною вимкніть, остудіть її до 5-7 хвилин і тонким струменем влийте до малині розтоплений желатин. Желе ложкою активно перемішайте. Потім його відразу розлийте по стерильним банкам і герметично закупорьте прокип’яченими кришками.
Банки з желе поставте на кришки і на добу накрийте махровим рушником. Потім малинове желе, а воно буде ще рідким, поставте на зберігання в холодне місце. Желе придбає свою густу текстуру тільки після охолодження.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення з малини Варення з малини без кісточок Желе з малини без кісточок Желе з малини з желатином на зиму Малина без кісточок на зиму Малина на зиму