Полуничне желе, як смачний десерт і доповнення до домашньої випічки, люблять багато і особливо діти. Заготовити його можна різними способами. Полуниця містить дуже мало натурального пектину, тому желе з протертою ягоди готують з великою кількістю цукру. У цьому рецепті вам пропонується заготовити желе дещо іншим способом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг
  • Желатин харчовий – 1 пакет
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати желе з полуниці без варіння на зиму легко! Свежесобранную полуницю промийте під проточною водою і видалити чашолистки. Потім ягоди обсушити на кухонному рушнику. Перекладіть їх в окремий посуд, насипте цукор у вказаній в рецепті кількості і залиште на 10-12 годин, можна на всю ніч, щоб полуниця дала достатньо свого соку.

Після закінчення цього часу ягоди з сиропу шумівкою вийміть. З них можете зварити компот. Посуд з сиропом, що залишився нагрійте до 70°С при постійному помішуванні.

Потім трохи гарячого сиропу налийте в склянку, розчиніть у ньому 1/4 ч. л. лимонної кислоти або додайте сік половинки лимона. Лимонна кислота буде і консервантом желе, і підсилювачем смаку. Кислий інгредієнт перелийте в сироп і перемішайте.

Желатин залийте невеликою кількістю окропу, щоб він набрякли і розчинився. Потім перелийте його до полуничній сиропу і перемішайте.

Посуд з сиропом поставте на плиту, повторно підігрійте його і розмішайте ложкою до повного розчинення желатину.

Полуничне желе без варіння готове. Розлийте його в заздалегідь простерилізовану баночки, щільно закупорьте стерильними кришками і після охолодження поставте на зберігання в холодильник.

Трохи желе відлийте в чашку і залиште для зняття проби.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Джем з полуниці з желатином Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння на зиму