найпростіший рецепт желе з соку червоної смородини, але виходить воно неймовірно смачним і ароматним. Кисло-солодке желе доповнить сімейне чаювання і будь-яку випічку. Приготувати желе досить просто і швидко. Така заготовка на зиму виходить не тільки смачною, але і корисною.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати желе з соку червоної смородини, ягоди червоної смородини необхідно перебрати, прибрати все листя і гілочки. Потім ретельно промиваємо червону смородину і перекладаємо її в ємність, у якій буде готуватися желе.
Додаємо до ягід склянку води і ставимо ємність на середній вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися і не пустять сік.
Після цього ягоди даємо трохи охолонути, потім двічі протираємо через дрібне сито. Важливо, щоб желе вийшло без вкраплень шкірки і кісточок, однорідним.
Отриманий сік червоної смородини переливаємо в ємність, додаємо цукровий пісок, все перемішуємо і ставимо на вогонь.
Як тільки маса закипить, варимо ще протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну.
Потім знімаємо желе з вогню, розливаємо по підготовленим банкам, щільно закриваємо кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо желе до повного охолодження.
Може здатися, що желе вийшло досить рідким, але в міру остигання воно буде загусати.
Приємного вам чаювання!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок