В рецепті ми розповімо, як правильно підготувати чорну смородину, щоб отримати з неї максимум соку. Желе виходить гладкої консистенції без вкраплень кісточок і макухи.
Інгредієнти: на 3 порції.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 0.5 – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з соку чорної смородини. Ягоди перебрати від листя, сміття, зняти сухі дзьобики. Перемити смородину кілька разів в холодній воді.
Викласти ягоди в широку каструлю і залити водою (на 4-5 см над рівнем ягід). Відправити смородину на плиту і дочекатися закипання. Варити приблизно 35 хв
Далі готову чорну смородину розім’яти картопляної товкачем або виделкою, щоб суміш стала максимально однорідною і без цілих ягід.
Смородину остудити, перекласти в марлевий мішок, помістити в спеціальну триногу або викласти в друшляк. Залишити на ніч. За ніч ягідний сік повністю витече. Потрібно виміряти об’єм соку. Кожен 1 л соку приймає в себе 1 кг цукру. Цукровий пісок всипати в смородиновий сік. Помістити цю суміш на плиту, після закипання зробити слабкий вогонь і варити 20 хв
Розлити гарячу масу по простерилизованным банкам і закрити їх кришками. Остудити желе під теплою ковдрою, прибрати в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Желе з чорної смородини Желе на зиму Чорна смородина на зиму