Щоб желе вийшло густим і смачним, вибирайте стиглі червоні ягоди. Перетерта ягода перетворюється в однорідне ніжне задоволення.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати желе зі свіжої малини? Свежесобранную малину перекладіть в друшляк і акуратно промийте під проточною водою.
Залиште в ємності, щоб стекла вода на 5 хвилин. Якщо бачите сміття – приберіть.
Перекладіть ягоди в каструлю, розімніть в пюре і поставте на великий вогонь. Закип’ятіть ягоду і поваріть 15 хвилин на середньому вогні.
В сито покладіть марлю в один шар і викладайте трохи остигнула ягоду, перетираючи з допомогою ложки. Поверніть марлю у вузол і вичавте залишки. Макуха приберіть. Переробіть всі ягідне пюре.
Додайте в заготовку цукор і поставте каструлю на великий вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин, часто помішуючи.
знімайте Піну з поверхні шумівкою. Підготуйте банки, добре вимивши їх і простерилізований.
желе Розкладіть по банках, переверніть їх і накрийте теплою ковдрою до абсолютного остигання. Після – можна прибирати банки на тривале зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з малини Желе з малини Малина на зиму