Сьогодні представляю вашій увазі рецепт жульєна в булочках. Інгредієнти для жульєн в булочках використовуємо класичні – гриби, вершки і сир. А ось подаємо страву не у звичних формах. Дуже практично – хрустка гаряча булочка відмінно поєднується з кремовим жульєном. І дуже естетично – композиція виглядає апетитно і неймовірно привабливо.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Булочки для гамбургерів – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн в булочках, печериці моєму і покласти в друшляк, щоб з них повністю стекла вода.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими скибочками.

Гриби ріжемо довільним шматочками невеликого розміру.

У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його на плиті. Висипаємо подрібнені печериці і при періодичному помішуванні смажимо їх на середній температурі. Гриби пустять сік і зменшаться в розмірах.

Продовжуємо смажити і добиваємося випаровування вологи. Не забуваємо помішувати, щоб гриби не пригоріли, але вкрилися рум’яною скоринкою.

Коли з’явиться невеликий рум’янець, засипаємо в гриби нарізану ріпчасту цибулю, перемішуємо і смажимо на середньо-низькій температурі протягом п’яти-семи хвилин.

В кінці приготування додаємо сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх.

Після спецій вливаємо вершки.

Перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин. Духовку включаємо і розігріваємо до 180 градусів.

Готуємо булочки для жульєна. Зрізаємо з них верхівки.

Руками виймаємо м’якоть зі зрізаних булочок.

Сир натираємо на крупній тертці.

У підготовлені булочки викладаємо грибну начинку.

Засипаємо начинку тертим сиром.

Закриваємо кришечками начинені булочки.

Ставимо булочки в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом десяти хвилин.

Подаємо жульєн в булочках гарячим. Можна прикрасити гілочками зелені за бажанням.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами класичний Жульєн з печериць Жульєн класичний