Жульєн – це ситна закуска, яку краще всього подавати гарячою. Дуже смачною виходить жульєн з грибами і апетитною сирною скоринкою. Таке блюдо відмінно різноманітить домашнє меню і прикрасить святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати жульєн з грибами і сиром просто! Цибулини очищаємо від лушпиння, розрізаємо на дві половинки і потім дрібно ріжемо кубиками. Пасеруємо цибулю на рослинній олії, поки він не стане прозорим. Намагайтеся не пересмажити його, лук повинен бути м’яким.

Печериці добре промиваємо, розрізаємо великі гриби на кілька частин і смажимо 10-15 хв.

Приготуємо соус. Для цього трохи обсмажуємо борошно на сковороді на рослинному маслі.

У мисці змішуємо яйця і сметану. Засипаємо в суміш борошно і добре розмішуємо масу. Додаємо в соус перець і сіль за смаком.

Змішуємо гриби і цибулю на сковороді і заливаємо все приготованим соусом, а верх посипаємо сумішшю тертого сиру і сухарів. Ставимо в духовку і запікаємо протягом 20-25 хв. до золотистої скоринки.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печериць Жульєн класичний