Жульєн з креветками та грибами прекрасно підійде для тих, хто хоче здивувати свою другу половинку, оскільки є вишуканим і дуже смачним блюдом, в основі приготування якого лежать морепродукти. Великою перевагою жульєна з креветками та грибами є його легка засвоюваність. Віддавши перевагу такому страви, ви можете не турбуватися про свою фігуру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки заморожені – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сир – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн з креветками та грибами, залийте заморожені креветки окропом на десять хвилин.

Очистіть креветки: видаліть у них голови і панцирі.

Цибулю очищаємо від лушпиння, потім подрібнюємо.

На розігрітій сковорідці з невеликою кількістю вершкового масла обсмажте цибулю до того моменту, поки він не стане прозорим.

В окремій мисці змішайте креветки з обсмаженою цибулею. Все посоліть і поперчіть.

На крупній тертці натираємо сир.

Переходимо до приготування соусу. У розтоплене на сковорідці вершкове масло всипаємо борошно і обсмажуємо протягом декількох хвилин.

Потім туди ж маленькою цівкою вводимо молоко, постійно перемішуючи отриману масу. В соусі не повинні бути грудочки. Після того, як маса закипить, знімаємо її з вогню.

В горщики розкладаємо креветки з цибулею.

Заливаємо все соусом.

Посипаємо вміст кожного горщика тертим сиром.

Відправляємо жульєн в розігріту до 180 градусів духовку на п’ятнадцять хвилин.

Страва подається в гарячому вигляді.

Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в кокотницях