Жульєн з креветками та грибами прекрасно підійде для тих, хто хоче здивувати свою другу половинку, оскільки є вишуканим і дуже смачним блюдом, в основі приготування якого лежать морепродукти. Великою перевагою жульєна з креветками та грибами є його легка засвоюваність. Віддавши перевагу такому страви, ви можете не турбуватися про свою фігуру.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Креветки заморожені – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сир – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати жульєн з креветками та грибами, залийте заморожені креветки окропом на десять хвилин.
Очистіть креветки: видаліть у них голови і панцирі.
Цибулю очищаємо від лушпиння, потім подрібнюємо.
На розігрітій сковорідці з невеликою кількістю вершкового масла обсмажте цибулю до того моменту, поки він не стане прозорим.
В окремій мисці змішайте креветки з обсмаженою цибулею. Все посоліть і поперчіть.
На крупній тертці натираємо сир.
Переходимо до приготування соусу. У розтоплене на сковорідці вершкове масло всипаємо борошно і обсмажуємо протягом декількох хвилин.
Потім туди ж маленькою цівкою вводимо молоко, постійно перемішуючи отриману масу. В соусі не повинні бути грудочки. Після того, як маса закипить, знімаємо її з вогню.
В горщики розкладаємо креветки з цибулею.
Заливаємо все соусом.
Посипаємо вміст кожного горщика тертим сиром.
Відправляємо жульєн в розігріту до 180 градусів духовку на п’ятнадцять хвилин.
Страва подається в гарячому вигляді.
Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в кокотницях