Жульєн – популярне блюдо, смак якого відомий нам з дитинства. Я пропоную приготувати чудову закуску в тарталетках, це зробить подачу страви більш святковою. Тарталетки можна приготувати самому або використовувати готові. Для жульєна краще всього використовувати тарталетки з пісочного тіста.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Вершки 20% – 400 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Тарталетки – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування жульєна з куркою, грибами та вершками в тарталетках? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для жульєна в тарталетках. Якщо не хочете використовувати магазинні тарталетки, приготуйте самі з пісочного тіста. Рецепт можна знайти на просторах Інтернету.
Курячу грудку добре промийте під проточною водою. Викладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, посоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до золотистого кольору.
Тим часом очистіть печериці і наріжте середніми за розміром скибочками. Додайте в сковороду. Періодично помішуючи, смажте, поки весь утворився грибний сік не випарується.
До отриманої маси додайте столову ложку пшеничного борошна і ретельно перемішайте. Готову грудинку трохи остудіть і розберіть руками на невеликі за розміром шматочки, додайте до грибів. Обсмажте кілька хвилин.
До обсмаженою інгредієнтів влийте вершки і варіть, поки вершки не почнуть густіти.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
На деко розкладіть тарталетки.
Наповніть їх начинкою, а зверху присипте натертим сиром.
Поставте деко в добре розігріту духовку на кілька хвилин і дочекайтеся, поки розплавиться сир.
Приготований жульєн в тарталетках викладіть на блюдо, і подавайте нас тол
Приємного апетиту!
Жульєн в тарталетках з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печерицями та сиром