Всім звичний і пізнаваний жульєн, приготований в індивідуальних формах в духовці. Це класичний варіант страви, поетапний, з окремим приготуванням соусу і запіканням. Але його можна трохи спростити без шкоди для смаку і зробити в сковороді на плиті. Послідовність і інгредієнти детально вказані в покроковому рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вершки 20% – 50 мл
  • Масло оливкове – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 0.33 ч. л.
  • Петрушка – 3 пучка
  • Кріп – 3 пучка

Процес приготування:

Готувати жульєн з куркою, грибами, вершками та сиром на сковороді просто! Куряче філе промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо прожилки і хрящики. Нарізаємо філе шматочками невеликого розміру.

Печериці обтираем вологою серветкою і тонко нарізаємо поздовжніми скибочками. Якщо печериці великого розміру, краще перед нарізкою на скибочки гриби розрізати навпіл.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо дрібними кубиками.

Сир натираємо на дрібній тертці.

ставимо Сковороду на плиту, наливаємо трохи оливкової олії і розігріваємо до гарячого стану. Кладемо шматочки курячого філе і на середньо-високій температурі обсмажуємо при постійному помішуванні протягом п’яти хвилин.

Висипаємо в сковорідку подрібнену цибулю, перемішуємо його з курячими шматочками і продовжуємо обсмажувати ще п’ять хвилин.

В останню чергу додаємо нарізані печериці, перемішуємо і готуємо п’ять-сім хвилин. В кінці обсмажування додаємо сіль, тертий мускатний горіх і чорний мелений перець за смаком.

Після закінчення зазначеного часу заливаємо обсмажені інгредієнти вершками, перемішуємо і засипаємо тертим сиром. Після додавання сиру перемішувати вже не потрібно. Закриваємо сковороду кришкою і на низькій температурі готуємо дві-три хвилини. Знімаємо з плити, щоб припинити температурний вплив.

Зелень петрушки і кропу дрібно рубаємо ножем і посипаємо нею поверхню жульєна. Подаємо на стіл прямо в сковорідці.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром на сковороді Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і печерицями