Рецепт жульєна з куркою, грибами та вершками, який я вам пропоную приготувати, виходить ніжним і вершковим. Ароматні гриби і ніжне куряче м’ясо чудово поєднується з соусом, приготованим на основі вершків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Вершки 15% – 1 ст.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сир Пармезан – 60 гр.
- Мускатний горіх – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати жульєн з куркою і грибами з вершками? Підготуйте необхідні продукти для жульєна.
Куряче філе промийте під проточною водою. Помістіть в ємність з кефіром, поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години, краще всього зробити це з вечора і залишити маринуватися на ніч.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем. На добре розігріту сковороду викладіть половину вершкового масла і подрібнену цибулю, обсмажте на повільному вогні до прозорості.
Печериці промийте і просушіть, очистіть і наріжте середнім кубиком. Викладіть нарізані гриби в сковороду до цибулі і обсмажте до повного випаровування соку. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Зніміть з вогню і перекладіть на тарілку.
Замариноване куряче м’ясо обсушіть і наріжте середніми кубиками, обсмажте на добре розігрітій сковороді до рум’яної скоринки, посоліть і поперчіть. Викладіть до обсмажених грибів.
Вершкове масло викладіть на розігріту сковороду і розтопіть, додайте борошно пшеничне і обсмажте, постійно помішуючи, до кремового кольору.
Поступово влийте вершки, посоліть і поперчіть, додайте мускатний горіх за смаком. Перемішайте і доведіть до кипіння. Увімкніть духовку для розігріву.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Підготовлені кокотниці заповніть начинкою.
Полийте соусом, а зверху присипте натертим сиром.
Кокотниці помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Сир розплавиться і підрум’яниться.
Гарячий жульєн подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний