У вас заплановано святковий захід, ви склали меню і хочете приготувати грибний жульєн, але у вас немає форм? Тоді наш рецепт стати в нагоді вам дуже до речі! Ми пропонуємо приготувати жульєн з королівських печериць в сковороді. На його приготування ви не витратите більше півгодини, до того ж вам не доведеться мити велику кількість посуду – обсмажувати інгредієнти і томити жульєн ми будемо в сковороді і, повірте, вийде дуже смачно!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Печериці Королівські – 400 гр.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 20 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Базилік свіжий – 1 гілка
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн з печериць зі сметаною на сковороді? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
Гриби промиваємо під прохолодною проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води.
Потім гриби нарізаємо на чотири частини і викладаємо в сковороду до цибулі, обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини.
Після того, як цибуля та гриби потомились, посипаємо їх борошном, солимо і перчимо, додаємо мускатний горіх. Перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Потім овочі вводимо сметану, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин на повільному вогні, поки соус не загусне.
жульєн додаємо сир нарізаний пластинками або натертий на крупній тертці, закриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин на повільному вогні, щоб сир трохи розплавився.
Сковороду з готовим жульєном знімаємо з вогню, прикрашаємо жульєн листям базиліка і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною