Кожен з нас хоч раз пробував жульєн – блюдо, яке прийшло до нас із французької кухні, що представляє собою закуску зазвичай з грибів та овочів. Таке блюдо цілком можна приготувати і вдома. Жульєн з печериць на сковороді – дуже ароматний і соковитий закуска, яка стане родзинкою як святкового, так і сімейного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 700 гр.
- Вершки 20% – 300 мл
- Сир – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Кріп – 2 гілки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з сиром і печерицями на сковороді легко! Кріп помити, просушити на паперовому рушнику, дрібно порубати. На сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору.
До борошна всипати кріп, додати сметану і влити вершки. Акуратно перемішати соус, поперчити і посолити за смаком. Постійно помішуючи, довести соус до кипіння і відразу ж зняти з вогню.
Цибулю почистити, дрібно нарізати. Печериці нарізати невеликими шматочками.
Цибулю обсмажити до прозорості, додати гриби, смажити до рум’яності (близько 5 хвилин).
До цибулі і грибів додати вершковий соус, перемішати і трохи загасити.
Жульєн з печериць розкласти по порційних формочках і посипати сиром, натертим на некрупною тертці. Подавати жульєн гарячим як закуску. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами класичний Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн з сметаною Жульєн класичний