Пряний, ароматний соус ткемалі давно став популярний у всьому світі. Класичний ткемалі готують із слив, а от зі спеціями і травами можна сміливо експериментувати! Абсолютно особливим виходить ткемалі з додаванням базиліка. Його смак набуває абсолютно нові нотки!
Інгредієнти: на 2 л.
- Слива синя – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Коріандр – 1 ст. л.
- Імбир – 1 ст. л.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Кінза – 1 пучок
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати зі слив ткемалі з базиліком легко! Сливу промиваємо водою і вибираємо кісточки. Потім відправляємо сливу в каструлю, заливаємо водою і проварюємо 15, щоб вони розм’якшилися. Зливаємо воду.
Протираємо сливи через сито, щоб позбутися від шкірки.
Зелень базиліка і кінзи моєму і дрібно кришимо ножем.
Часник також дрібно порубаємо ножем або пропустити через прес.
Змішуємо всі інгредієнти в каструлю, ставимо на плиту і варимо 15 хв. після кипіння. Розливаємо гарячий соус в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Сливи на зиму