Пряний, ароматний соус ткемалі давно став популярний у всьому світі. Класичний ткемалі готують із слив, а от зі спеціями і травами можна сміливо експериментувати! Абсолютно особливим виходить ткемалі з додаванням базиліка. Його смак набуває абсолютно нові нотки!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Імбир – 1 ст. л.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати зі слив ткемалі з базиліком легко! Сливу промиваємо водою і вибираємо кісточки. Потім відправляємо сливу в каструлю, заливаємо водою і проварюємо 15, щоб вони розм’якшилися. Зливаємо воду.

Протираємо сливи через сито, щоб позбутися від шкірки.

Зелень базиліка і кінзи моєму і дрібно кришимо ножем.

Часник також дрібно порубаємо ножем або пропустити через прес.

Змішуємо всі інгредієнти в каструлю, ставимо на плиту і варимо 15 хв. після кипіння. Розливаємо гарячий соус в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Сливи на зиму