Варення з абрикосів можна приготувати ще смачніше і цікавіше. Достатньо лише додати кілька інгредієнтів, які стануть відмінним доповненням один одного. Саме горіхи і апельсин зроблять ваше домашнє ласощі особливим і неймовірним.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Волоський горіх – 150 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати абрикосове варення з апельсином і горіхами, абрикоси ретельно миємо під холодною водою і очистити від кісточок.
Окремо готуємо сироп. Для цього висипаємо цукор в каструлю, заливаємо його 70 мл води. Доводимо каструлю з цукром до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо, поки цукор повністю не розчиниться.
Коли цукор розчиниться, сироп ще не встигне охолонути. Їм відразу ж заливаємо абрикоси і залишаємо остигати.
Апельсин очищаємо від шкірки, нарізаємо і подрібнюємо в блендері. Заздалегідь видаляємо кісточки і, по можливості, плівку.
Повертаємося до абрикосам. До них висипаємо очищені горіхи, доводимо вміст до кипіння на слабкому вогні і знову залишаємо остигати.
До остившім абрикосам вливаємо кашку з апельсина. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
Незвичайне абрикосове варення готове. Можна пробувати!
Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів з волоськими горіхами Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів