Ароматне абрикосове варення, виготовлене своїми руками і за рецептом бабусі, стане ідеальним десертом до чашки чаю. Смак абрикосового ласощі виходить солодким, в’язким і насиченим. Приготувати абрикосове варення досить просто. Ласощі з незвичайним смаком вийде навіть у молодої господині.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як почати готувати абрикосове варення за бабусиним рецептом? Плоди необхідно перебрати. Використовувати для варення краще тільки цільні і свіжі абрикоси. Далі ретельно промиваємо відібрані абрикоси під проточною водою. Після цього слід прибрати кісточки – абрикоси розріжте навпіл і видаліть їх.
В ємність, у якій буде готуватися варення, перекладаємо половинки абрикосів і всипаємо до них цукровий пісок.
Включаємо газ і ставимо ємність з вмістом на мінімальний вогонь. Дочекайтеся, поки абрикосова маса закипить. Після цього ставимо таймер на 15 хвилин і протягом цього часу продовжуємо варити. Потім вимикаємо газ.
Даємо варенню охолонути (хоча б годину) і повторюємо процедуру варіння. Робимо це кілька разів. Стежте, щоб половинки абрикосів не переварилися і залишалися цілими.
По готовності розливаємо абрикосове варення в гарячому вигляді по стерилізованим банкам. Після закриття кришками банки слід перевернути, накрити ковдрою або іншими теплими речами і залишити остигати в такому стані. Угощаемся абрикосовим десертом за бажанням в будь-який час!
Приємного чаювання!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів