Не замороченный рецепт компоту з абрикосів – максимально спрощений. Стерилізація не потрібна і навіть плоди нарізати не потрібно! Напій виходить не нудотним і освіжаючим.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1000 – 1200 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,3 – 2,5 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування абрикосового компоту з кісточками без стерилізації на зиму смачний! Для початку підготуємо все необхідне: абрикоси беремо тільки стиглі, не зелені, але і не перестиглі, так як вони згодом потемніють і стануть кашоподібними. Фрукти промиваємо і готуємо тару: банки споліскують водою, потім промиваємо содовим розчином і обдаємо окропом – стерилізувати немає необхідності, компот за цим рецептом і так відмінно зберігається протягом декількох років.

Чисті банки наповнюємо плодами до самого верху і заливаємо окропом, даємо настоятися, приблизно 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо і ще раз кип’ятимо.

Абрикоси засипаємо цукром і заливаємо киплячою водою.

Банки відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки і перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і даємо повністю охолонути.

Готовий компот прибираємо в темне прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компоти