Робити заготовки з кісточками в основному радять з невеликих фруктів. Як відомо, кісточки містять синильну кислоту, яка з часом починає виділяти шкідливі речовини. Тому зберігати закачування довго не вийде.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Вода – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування абрикос з кісточкою в сиропі на зиму. Плоди з кісточкою вимагають спеціальної обробки. Спочатку їх необхідно ретельно промити і проколоти в декількох місцях зубочисткою. Потім абрикоси слід залити окропом: наливаємо чисту воду в каструлю або чайник і доводимо до кипіння. Залишаємо на 5 хвилин.
Потім гарячу воду потрібно злити і промити абрикоси прохолодною водою. Коли плоди обсохнуть, викладаємо їх у каструлю. Наливаємо очищену воду в окрему ємність. Слідом додаємо цукор. На середньому вогні доводимо масу до кипіння. Помішуємо, щоб цукор розчинився і не прилипав до дна каструлі.
Заливаємо гарячим сиропом абрикоси. Залишаємо на 12 годин. Якщо необхідно розподілити сироп по всім плодам, струшуємо каструлю, але ні в якому разі не перемішуємо фрукти.
Через деякий час, ставимо каструлю з абрикосами на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні. У процесі варіння буде з’являтися піна, яку необхідно знімати. Вимикаємо плиту і залишаємо десерт на 12 годин. Процедуру слід повторити 2 рази.
Заздалегідь підготуємо банки і кришки для ласощі. Очищаємо їх за допомогою харчової соди, потім ретельно промиваємо, щоб не залишалося слідів порошку на стінках банок і кришках. Стерилізуємо будь-яким зручним та доступним способом.
Акуратно дістаємо абрикоси з каструлі і перекладаємо в банки з допомогою шумівки. Заливаємо в кожну ємність сироп.
Закатуємо кришками і перевертаємо. Закутуємо банки до охолодження, а потім переносимо їх в комору.
Смачного!