Аджика із слив з приправою карі за принципом приготування дуже нагадує грузинський соус «Ткемалі». Єдина відмінність цих двох заготовок – в «Ткемалі» обов’язково додаються помідори. Аджика з слив з каррі володіє незвичайним кисло-солодким смаком, де присутні пікантні нотки, навряд чи залишать байдужим будь – кого з представників сильної половини людства.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 2 кг
  • Часник – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Каррі – 20 гр.
  • Перець чилі – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування аджики із слив з приправою каррі. У першу чергу займемося підготовкою злив. Їх необхідно ретельно промити, а потім видалити з кожного плоду кісточки.

Наступний крок – очищений від лушпиння часник пропускаємо через прес.

Підготовлену сливу перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту, додавши в каструлю три столові ложки води.

Після того, як слива розм’якне, її потрібно подрібнити за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції.

Тепер у сливове пюре висипаємо цукор, сіль, часник, гіркий перець і каррі. Все перемішуємо і відправляємо каструлю на повільний вогонь на сорок хвилин.

Аджику з слив можна подавати до столу.

Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з слив Сливи на зиму Солодка аджика