Аджика із слив з приправою карі за принципом приготування дуже нагадує грузинський соус «Ткемалі». Єдина відмінність цих двох заготовок – в «Ткемалі» обов’язково додаються помідори. Аджика з слив з каррі володіє незвичайним кисло-солодким смаком, де присутні пікантні нотки, навряд чи залишать байдужим будь – кого з представників сильної половини людства.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 2 кг
- Часник – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Каррі – 20 гр.
- Перець чилі – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики із слив з приправою каррі. У першу чергу займемося підготовкою злив. Їх необхідно ретельно промити, а потім видалити з кожного плоду кісточки.
Наступний крок – очищений від лушпиння часник пропускаємо через прес.
Підготовлену сливу перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту, додавши в каструлю три столові ложки води.
Після того, як слива розм’якне, її потрібно подрібнити за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції.
Тепер у сливове пюре висипаємо цукор, сіль, часник, гіркий перець і каррі. Все перемішуємо і відправляємо каструлю на повільний вогонь на сорок хвилин.
Аджику з слив можна подавати до столу.
Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з слив Сливи на зиму Солодка аджика