Аджика – соус дуже універсальний. Він і до шашлику підходить, і зі стейком поєднується, і курочку відмінно прикрасить. Для попереднього маринування м’яса і птиці аджика також дуже доречна. Даний рецепт аджики не тільки дуже швидкий, але ще й корисний. Адже аджика готується сирим способом, без подальшого уварювання. Враховуючи, що соус насичений часником і гострим перцем, можна з упевненістю назвати його своєрідними ліками від сезонних застуд.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Перець чилі – 10 гр.
- Сіль велика – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з помідорів і перцю? Для приготування аджики рекомендується вибирати щільні, м’ясисті помідори. Вони дадуть ту саму томатну насиченість та щільність, без водянистості. Ретельно промиваємо томати водою і обсушуємо.
Кожен помідор ріжемо і кінчиком ножа видаляємо слід від плодоніжки.
Далі назрезаем помідори на шматочки довільного розміру. Головне, щоб вони добре поміщалися в чашу блендера або в трубу м’ясорубки.
Перець можна використовувати як свіжий, так і сушений. Його потрібно розрізати на маленькі шматочки разом з насінням, щоб пізніше подрібнити з томатами.
Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо.
Хмелі-сунелі поміщаємо в ступку або розсипаємо на дерев’яну дошку і тиснемо товкачем або прокатуємо качалкою. Щоб спеції краще измельчились і активніше віддавали свій аромат, можна опрацювати їх разом з сіллю.
В чашу блендера покласти шматочки томатів, часник і нарізаний гострий перець. Висипаємо підготовлені спеції із сіллю і подрібнюємо все разом до стану практично однорідної маси. Також подрібнити компоненти можна і за допомогою м’ясорубки – в цьому випадку маса аджики буде більш рисунок, менш однорідний. В отриману масу додаємо прокип’ячена рослинне масло і перемішуємо.
Приготовану аджику укладаємо в стерильну суху банку і закручуємо стерильною сухою кришкою. Зберігаємо в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика пальчики оближеш на зиму Сира аджика