Основними інгредієнтами класичної аджики завжди є помідори, гострий перчик чилі і солодкий перець. Правильно приготовлена приправа повинна бути яскраво-червоного кольору і довго зберігати свій запах і смак. Для більш тривалого зберігання аджику варять. Спеції можна додати в цю приправу різні. У цьому рецепті вам пропонується базовий набір продуктів для класичної аджики.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник 20 зуб.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати аджику з помідорів за класичним рецептом? Почистіть від лушпиння зубки часнику. У гострого перцю видаліть плодоніжки і насіння і наріжте перець на шматочки. Часник і перець перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою.
Солодкий перець очистіть від насіння. Потім очищений перець і помідори помийте і наріжте на середні шматочки.
Шматочки перцю і помідорів також перекрутіть на м’ясорубці.
Отримане пюре з помідорів і перцю перелийте в каструлю для тушкування. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть пюре до кипіння і варіть протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Потім насипте в аджику вказане в рецепті кількість солі та цукру. Налийте рослинне масло і перекладіть подрібнений часник і гострий перець. Аджику перемішайте і поваріть ще 20 хвилин. Поки аджика вариться, стерилізуйте банки і кришки. До кінця варіння налийте в аджику оцет, перемішайте і через 5 хвилин вимкніть вогонь. Гарячу аджику розлийте в підготовлені банки.
Баночки закатаю, остудіть і перенесіть в місце зберігання зимових заготовок.
Приємного апетиту!
Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів класична Аджика кавказька Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика