Любите незвичайні кисло-солодкі пікантні соуси? Зверніть увагу на рецепт аджики з яблуками і перцем. На перший погляд, це непоєднувані смаки. Але варто вам спробувати хоч ложечку, і ви переконаєтесь, що ці смаки надають соусу оригінальність, неповторний смак і незрівнянний аромат.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Яблука – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 200 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 70 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з яблуками і перцем? Помідори помити, просушити на кухонному рушнику, порізати на дольки. Моркву помити і очистити від шкірки. Перець помити, просушити, видалити плодоніжку й насіння, нарізати великими шматочками. Часник очистити і дрібно нарізати.
Натерти моркву на крупній тертці.
Помідори подрібнити в пюре за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки.
Болгарський перець також перекрутити в пюре.
Яблука помити, видалити з них серцевину. Їх можна натерти на крупній тертці або подрібнити в комбайні або в м’ясорубці.
Морква, помідори, перець і яблука з’єднати у великій каструлі. Поставити на вогонь і довести до кипіння. У киплячу масу всипати часник, додати сіль, цукор і оцет. Варити аджику до повного розчинення цукру і солі.
В заздалегідь стерилізовані банки розлити готову аджику з яблуками і перцем.
Банки закатати, перевернути, накрити рушником і дати масі повністю охолонути. Зберігати у придатних для цих цілей умовах. Дуже смачне доповнення до страв готово!
Аджика Аджика варена Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Помідори з яблуками на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодка аджика