В даному рецепті вам пропонується додати аджику яблука і цибулю. Поєднання їх з часником і спеціями додасть аджике особливий аромат і смак. Яблука (виберіть твердих і кислих сортів) зроблять аджику більш ніжною і густий. Всі продукти для цієї заготовки подрібнюємо на м’ясорубці. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Яблука – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Часник – 200 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з яблуками і цибулею? Овочі та яблука для аджики почистіть, помийте і наріжте на середні шматочки.
Перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами в одну посуд цибулю і моркву, в іншу – яблука і помідори, в третю – очищений часник. Розігрійте в казані або каструлі з товстим дном рослинне масло і обсмажте в ньому подрібнені моркву і цибулю.
Потім перекладіть в казан суміш помідорів і яблук і насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру і червоного перцю. Аджику перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 45 хвилин від початку кипіння, періодично перемішуючи масу, щоб не підгоріла. Потім додайте в аджику подрібнений часник, влийте оцет, перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
Гарячу аджику розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки. Баночки загорніть стерильними кришками. Потім їх переверніть догори дном і накрийте будь «шубою». Остиглу аджику з яблуками і цибулею перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Аджика без хрону Аджика варена Аджика з морквою Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з яблуками Аджика на зиму