Апетитні баклажани можна заготовити на зиму без додавання оцту. Це дещо спрощує завдання і більше підходить для людей, які намагаються не їсти кисле і не вживають оцет. Незважаючи на те, що оцту в складі баклажанів немає, заготівля зберігається досить добре.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 0.3 – 0.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування баклажанів на зиму без оцту? Очистіть і промийте під проточною водою ріпчасту цибулю. Його дрібно порубаєте ножем і відправте пассироваться в розігріту з олією сковорідку.

Моркву промийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці або наріжте кружечками. Надішліть моркву в сковороду з цибулею, перемішайте і обсмажуйте всі разом.

Баклажани вимийте, наріжте на невеликі кубики. Покладіть баклажани в сковороду з морквою та цибулею, перемішайте і обсмажуйте без кришки близько п’яти хвилин.

Додайте сіль з цукром, накрийте сковороду кришкою. Томатну пасту розведіть водою до пюреобразного стану і додайте до овочів. Тушкуйте протягом двадцяти хвилин з моменту закипання.

Поки готуються овочі, промийте і стерилізуйте банки і кришки для заготівлі.

Готову страву за необхідності можна трохи досолити або доперчить – якщо чогось ніби не вистачає.

В гарячі стерильні банки розкладіть овочеву сім з сковороди, після чого відразу ж загорніть заготовку. Банки переверніть догори дном, укутайте – у такому положенні вони повинні залишатися до самого остигання.

Після того, як баночки з баклажанами охолонуть, їх можна прибирати в прохолодне темне місце на тривале зберігання.

Баклажани на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Соте з баклажанів на зиму