Апетитні баклажани можна заготовити на зиму без додавання оцту. Це дещо спрощує завдання і більше підходить для людей, які намагаються не їсти кисле і не вживають оцет. Незважаючи на те, що оцту в складі баклажанів немає, заготівля зберігається досить добре.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 0.3 – 0.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування баклажанів на зиму без оцту? Очистіть і промийте під проточною водою ріпчасту цибулю. Його дрібно порубаєте ножем і відправте пассироваться в розігріту з олією сковорідку.
Моркву промийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці або наріжте кружечками. Надішліть моркву в сковороду з цибулею, перемішайте і обсмажуйте всі разом.
Баклажани вимийте, наріжте на невеликі кубики. Покладіть баклажани в сковороду з морквою та цибулею, перемішайте і обсмажуйте без кришки близько п’яти хвилин.
Додайте сіль з цукром, накрийте сковороду кришкою. Томатну пасту розведіть водою до пюреобразного стану і додайте до овочів. Тушкуйте протягом двадцяти хвилин з моменту закипання.
Поки готуються овочі, промийте і стерилізуйте банки і кришки для заготівлі.
Готову страву за необхідності можна трохи досолити або доперчить – якщо чогось ніби не вистачає.
В гарячі стерильні банки розкладіть овочеву сім з сковороди, після чого відразу ж загорніть заготовку. Банки переверніть догори дном, укутайте – у такому положенні вони повинні залишатися до самого остигання.
Після того, як баночки з баклажанами охолонуть, їх можна прибирати в прохолодне темне місце на тривале зберігання.
Баклажани на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Соте з баклажанів на зиму