Пікантні з остринкой кружечки баклажанів можна використовувати як закуску до м’ясних страв. Можна, звичайно і на хліб їх покласти, любителям гострих страв такий варіант точно припаде до вподоби. При бажанні зробити закуску середньої гостроти, зменшіть кількість пекучого перцю вдвічі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Сіль – 0.25 склянки
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Щоб приготувати баклажани на зиму кружечками, баклажани промийте під теплою водою, зріжте хвостики і наріжте їх кружками по 2 див. Пересипте шматки сіллю з усіх боків, використовуючи всю сіль, і залиште на 2 години, після чого промийте під проточною водою і трохи відіжміть
В сковороді прогрійте масло і обсмажте баклажани з двох боків до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник, перекладене в 2 шари, і дайте їм трохи охолонути.
Перці вимити, видалити плодоніжку і розріжте на кілька великих частин. Проверніть перці через м’ясорубку разом з очищеними зубчиками часнику. Додайте оцет і цукор і розмішайте заправку.
В простерилізовані банки укладайте шарами баклажани і гостру начинку до верху так, починаючи з гуртків баклажанів і завершивши заправкою.
У великій каструлі розмістіть банки, прикриті кришками, встеливши дно її тканиною. Влийте воду на 2/3 висоти банки і прокип’ятіть на малому вогні 7 хвилин. Виймайте тару і закочуйте. Банки переверніть на кришки, укутайте ковдрою і залиште на добу остигати.
Приємного апетиту!
Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму