У літній період не дуже хочеться проводити час на кухні за плитою, набагато романтичніше приготувати обід або вечерю на мангалі. Баклажани, приготовані на мангалі – відмінний варіант приготування гарніру-барбекю, а такі овочі, як болгарський перець і червоний салатний цибулю відмінно їх доповнять. У підсумку нас виходить різноманітність овочів, які послужать відмінним гарніром до будь-якої страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 2 головки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Масло соняшникове – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати баклажани на шампурах легко! Баклажани середнього розміру промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і нарізаємо скибочками товщиною близько 2 см.

Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо кільцями.

Перець промиваємо, розрізаємо навпіл, чистимо від насіння і кожну половину розрізаємо ще раз навпіл.

Всі овочі кладемо в глибоку миску, додаємо паприку, сіль, чорний мелений перець і рослинне масло, добре перемішуємо.

В останню чергу в овочі додаємо оцет, після чого знову добре перемішуємо овочі, щоб вони повністю були в маринаді. Залишаємо їх при кімнатній температурі на 1-2 години, щоб овочі добре промариновались.

Мариновані овочі акуратно нанизуємо на шампури і викладаємо на мангал. Смажаться вони досить швидко, необхідно лише часто перевертати шампури, щоб овочі рівномірно просмажаться у всіх сторін.

Готові овочі знімаємо з шампурів, викладаємо в тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі