Якщо ви любите баклажани і аджику, ніщо не заважає вам з’єднати два улюблених продукту в одному. Дуже смачна закуска для різних страв – баклажани в аджике по-грузинськи – готується досить просто і швидко, а головне, що вона доводиться до смаку навіть вашим самим вибагливим домочадцям або гостям.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати баклажани в аджике по-грузинськи просто! Баклажани помити, просушити на кухонному рушнику. Нарізати баклажани кружечками, скласти їх в глибоку ємність, посипати сіллю і залишити на деякий час, щоб пішла гіркота. Потім промиваємо баклажани під холодною водою, висушуємо на паперовій серветці.

На середньому вогні обсмажити баклажани до утворення рум’яної скоринки.

Помідори помити, видалити плодоніжку, нарізати великими шматочками. Болгарський перець і чилі вимити, видалити у них плодоніжки і насіння. Нарізати перці шматочками. Помідори, болгарський перець і червоний гострий помістити в кухонний комбайн, де збити їх до консистенції пюре.

Овочеву суміш аджику перелити в глибоку ємність, додати туди сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Все гарненько перемішати.

В аджику викласти смажені баклажани, акуратно все перемішати.

В заздалегідь стерилізовані банки помістити баклажани. Закрутити банки ошпареними окропом кришками.

Зберігати готові баклажани в аджике по-грузинськи в темному прохолодному приміщенні. Насолоджуйтеся соковитими баклажанами цілий рік!

Баклажани в аджике на зиму Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Салат з баклажанів без стерилізації на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму