Баклажани в аджике пахнуть літом, збуджують апетит за рахунок своєї гостроти. У закуски лише один мінус – вона швидко закінчується, тож озброюйтесь баклажанами, помідорами, перцем і готуйте подвійну, а то й потрійну порцію.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет винний червоний – 100 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло олію – 200 мл

Процес приготування:

Готувати баклажани в аджике від свекрухи просто! Овочі перебрати, добре помити і дати обсохнути. Часник розібрати на зубчики і почистити.

З солодкого перцю вирізати серединки з насінням. Пропустити помідори, солодкий і гострий перець, часник через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Перелити масу в каструлю, всипати цукровий пісок і сіль. Встановити на середній вогонь і варити після закипання 15 хв.

Баклажани порізати разом з шкіркою на шматочки середнього розміру. Коли аджика зварилася, покласти в неї кубики баклажанів, перемішати. Варити все разом ще 20 хв. після того, як закуска знову дійшла до кипіння.

Влити винний оцет, розмішати і варити масу ще 7 хв.

В простерилізовані скляні банки розкласти закуску, закатати або щільно закрутити гвинтовими кришками. Прибрати під теплу ковдру в перевернутому вигляді, поки повністю не охолоне. Далі поставити банки з закускою в підвал або комору, діставати взимку і насолоджуватися гострим смаком овочів.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму