Баклажани в аджике пахнуть літом, збуджують апетит за рахунок своєї гостроти. У закуски лише один мінус – вона швидко закінчується, тож озброюйтесь баклажанами, помідорами, перцем і готуйте подвійну, а то й потрійну порцію.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 3 головки
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет винний червоний – 100 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло олію – 200 мл
Процес приготування:
Готувати баклажани в аджике від свекрухи просто! Овочі перебрати, добре помити і дати обсохнути. Часник розібрати на зубчики і почистити.
З солодкого перцю вирізати серединки з насінням. Пропустити помідори, солодкий і гострий перець, часник через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Перелити масу в каструлю, всипати цукровий пісок і сіль. Встановити на середній вогонь і варити після закипання 15 хв.
Баклажани порізати разом з шкіркою на шматочки середнього розміру. Коли аджика зварилася, покласти в неї кубики баклажанів, перемішати. Варити все разом ще 20 хв. після того, як закуска знову дійшла до кипіння.
Влити винний оцет, розмішати і варити масу ще 7 хв.
В простерилізовані скляні банки розкласти закуску, закатати або щільно закрутити гвинтовими кришками. Прибрати під теплу ковдру в перевернутому вигляді, поки повністю не охолоне. Далі поставити банки з закускою в підвал або комору, діставати взимку і насолоджуватися гострим смаком овочів.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму