Дуже смачною виходять бананові мафіни з шоколадом. Банани часто бувають в будинку і не завжди з’їдаються. З перестиглих, майже чорних бананів можна спекти мафіни. Їх аромат буде приголомшливим. Рецепт простий і готується цей десерт до чаю дуже швидко.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Банан – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Арахісова паста – 100 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Готувати бананові мафіни з шоколадом просто! В окремий посуд просійте на сито пшеничне борошно. Насипте до неї потрібну кількість розпушувача тіста, соди і солі.

Потім до борошні насипте цукор і додайте ванілін на кінчику ножа. Ложкою ці інгредієнти перемішайте.

Зрілі великі банани очистіть від шкірки. Потім виделкою банани розімніть. Подрібнювати їх в пюре не треба, так буде більш виражений смак.

До подрібненим бананам вбийте яйця і додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло.

Віночком все збийте до однорідного стану.

Цю рідку частину тіста перелийте в суху борошняну суміш.

Ложкою або віночком замісіть тісто. Ретельно вимішувати тісто для мафінів не потрібно, тільки щоб не було сухих грудочок.

Для випікання маффінів візьміть красиві паперові формочки або силіконові. Паперові формочки можуть погано тримати форму, тому використовуйте відразу 2-3.

Акуратно розкладіть по формах приготоване тісто, заповнюючи їх на 2/3 об’єму.

Шоколадну пасту (зручно використовувати для цієї випічки «Нутеллу») трохи розтопити в мікрохвильовці. Потім в кожну формочку покладіть по 1 чайній ложці пасти і паличкою змішайте її з тестом, щоб вийшли красиві шоколадні розлучення.

Формочки з тістом помістіть в духовку, розігріту до 180°С, на 25 хвилин. Перевірте готовність випічки дерев’яною паличкою. Мафіни при випічці від шоколадної пасти покриються гарною темною скоринкою.

Спечені бананові мафіни з шоколадом перекладіть на блюдо і залиште для остигання. Паперові формочки видаліть з уже колишніх мафінів, адже з теплих вони знімаються погано.

Готову ароматну і смачну випічку можете подати до чаю.

Їжте на здоров’я!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках