Бісквіт від бабусі Емми – бісквіт, який виходить пишним і повітряним. Такий бісквіт не вимагає додаткового прошарку і його можна вживати як самостійний десерт. Але якщо ви захочете приготувати улюблений крем до такого мучному виробу, результат буде просто неймовірний.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Лимонний сік (для знежирення) – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіту від бабусі Емми. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, дайте їм зігрітися при кімнатній температурі. Акуратно розділіть на білки і жовтки.
Візьміть глибоку ємність і з допомогою чистого шматочка тканини або ватного диска обезжирьте її лимонним соком.
Білки помістіть в чисту знежирену ємність, почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість і всипаючи потроху половину необхідної кількості цукрового піску. Збивайте масу до твердих піків.
В іншій ємності змішайте з допомогою міксера курячі жовтки, залишився цукровий пісок і ванілін. Збивайте на середній швидкості, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в кілька разів.
В жовткову масу акуратно, в кілька прийомів вмішайте збиті білки рухами знизу вгору.
Попередньо просіяти борошно пшеничне вищого сорту через сито кілька разів.
Поступово підсипати просіяне борошно до яєчної маси, акуратно перемішуючи, і доведіть до однорідної консистенції.
Візьміть високу роз’ємну форму, борти і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла і акуратно перемістіть тісто, заповнивши форму для випічки на 2/3, і розрівняйте силіконової лопаткою.
Попередньо розігрійте духова шафа і помістіть форму для випічки. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Після закінчення часу дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин, не відкриваючи духовку. Вийміть форму з духовки. Акуратно, поддевом гострим ножем, проведіть по бортику і зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці, а потім загорніть в харчову плівку і помістіть в холодильник на 12 годин.
Відлежаний бісквіт можна розділити на кілька коржів і промазати кремом улюбленим або подавати до чаю, нічим не прикрашаючи.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Лимонний бісквіт Масляний бісквіт