Сьогодні ми приготуємо ніжний шифоновий бісквіт з гарбузом, він стане основою для смачного осінньо-зимового торта. Смак гарбуза ледве вловлюється в готовому торті, більшою мірою вона надає лише яскравий колір і вологість нашому бісквіту. З гарбузом відмінно поєднуються прянощі, які ми додаємо в тісто, а карамельний цукор робить відтінок гарбуза більш насиченим і надає готовому бісквіту золотистий колір і карамельний аромат.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор карамельний – 45 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Яблучний сидр – 15 мл
- Гарбузове пюре – 90 гр.
- Цукор-пісок – 45 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- мигдальна Борошно – 20 гр.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати бісквіт з гарбузом? Карамельний цукор подрібнюємо в пудру на кавомолці. Якщо у вас немає карамельного цукру – можете замінити його звичайним – на смак бісквіта це особливо не вплине, не буде лише карамельного аромату, а колір бісквіту буде більш світлий.
Попередньо охолоджені яйця поділяємо на жовтки і білки. До жовтків додаємо карамельну пудру і збиваємо за допомогою міксера до густої кремоподібної консистенції.
До збитим жовтків додаємо рослинне масло без запаху і яблучний сидр. Якщо у вас немає сидру, можете замінити його апельсиновим або яблучним соком або простим молоком.
Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, ріжемо невеликими кубиками, кладемо в киплячу воду і відварюємо 3-4 хвилини. Потім виймаємо, даємо трохи охолонути і пюрируем за допомогою заглибного блендера. Додаємо гарбузове пюре до жовтків і ще раз все добре збиваємо.
В білки додаємо дрібку солі і збиваємо за допомогою міксера до утворення дрібних бульбашок. Потім додаємо до білків цукор і збиваємо міксером на великій швидкості до утворення стійких піків.
В окрему миску просіваємо пшеничне і мигдалеву борошно. Якщо у вас немає мигдальної муки – замініть її 10 грамами звичайної. Додаємо в борошно, корицю, імбир і мускатний горіх, розпушувач. Все добре перемішуємо.
Суху суміш додаємо до жовтково-гарбузової і акуратно все перемішуємо лопаткою знизу вгору.
гарбузове тісто в останню чергу вводимо збиті білки. Знову перемішуємо лопаткою знизу вгору, щоб не осадити білки. У нас вийшло повітряне тісто.
Викладаємо тісто у форму або кулінарне кільце діаметром 16 см, щоб у нас вийшов високий бісквіт. Відправляємо бісквіт випікуться в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь до 160 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки. Даємо йому трохи охолонути у формі. Потім виймаємо з форми, перекладаємо на решітку і залишаємо до повного охолодження на пару годин. Потім бісквіт можна розрізати на коржі і приступати до складання торта.
Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт