Рецепт простий, нетрудомісткий, не займе багато Вашого часу, а от результат перевершить сам себе!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Брусниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати брусничний пиріг з готового листкового тіста? Готуємо начинку. Ягоди брусниці ретельно промиваємо під струменем води, позбавляючись від усіх листочків, гілочок. Потім відкидаємо ягоди на друшляк і даємо воді стекти. Як тільки вода скла, перекладаємо ягоди в миску і додаємо цукор, крохмаль і масло.
Заздалегідь розморожене тісто злегка розкачуємо з допомогою качалки. 1/3 тіста прибираємо в сторону (залишаємо частину для прикрас), а перекладаємо тісто на дно форми. Виделкою робимо проколи для рівномірного пропікання, а бортики прищипываем пальцями.
На підготовлений нижній шар тіста акуратно перекладаємо начинку, не залишаючи порожніх місць.
тісто також трохи розкачуємо і присипаємо борошном. Потім гострим ножем робимо паралельні надрізи приблизно по 1,5-2 сантиметри кожен. Двома руками акуратно піднімаємо пласт і викладаємо поверх начинки, обрізаючи зайві краю по формі.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо наш випікатися пиріг приблизно на 40 хвилин.
Коли пиріг придбає красивий золотистий колір – дістаємо. Трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пироги