Додавання лимона грушеве варення робить його не таким солодким, як без нього. Крім того, з’являється приємний цитрусовий аромат і ще більш насичений янтарний колір.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Вода – 0,5 склянки
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати бурштинове варення з груш часточками з лимоном легко! Лимон ошпарюємо в окропі, потім нарізаємо його тонкими кружечками. Не забуваємо акуратно дістати всі кісточки. Окремо нагріваємо в каструлі цукор з водою, після закипання додаємо до них кружечки цитруса. Тримаємо на вогні ще 1-2 хвилини. Вимикаємо.
Промиваємо груші, потім очищаємо їх від шкірки, розрізаємо і виймаємо серцевину.
Далі половинки очищених груш розрізаємо на шматочки, які відправляємо в сироп з лимоном. Наполягаємо 4-5 годин.
Після того, як груші настоятися і охолонуть, переставляємо їх на плиту. Даємо закипіти й варимо на повільному вогні 25-30 хвилин. Знімаємо з вогню.
Бурштинове грушеве варення з лимоном готово. Подавати до столу слід в охолодженому вигляді. Також ласощі можна перелити в стерилізовану банку і відправити на зберігання.
Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів