Ягоди ретельно промиваються і подрібнюються в блендері. До них додається цукор і все перемішується. Далі отримана маса переливається в банки і ставиться в холодильник. Готове варення чудово підійде для приготування багатьох страв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати чорну смородину без варіння в холодильнику на зиму. Для початку добре перебираємо ягоди чорної смородини, прибираючи гілочки і інше сміття. Потім промиваємо під холодною водою і залишаємо в друшляку, поки вся вода не стече. В іншому випадку готове варення буде дуже рідким і може швидко зіпсуватися.

Відправляємо кілограм чорної смородини в чашу блендера або комбайна і подрібнюємо до стану пюре.

Засипаємо кілограм цукрового піску і ретельно все перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки, щоб він повністю розчинився.

Банки заздалегідь стерилізуємо і розкладаємо по ним перетерту з цукром ягоду. Закриваємо кришками і ставимо в холодильник до повного охолодження. Тут краще всього не використовувати металеві кришки.

Охолоджене варення використовуємо в якості добавки до чаю, начинки для пирогів або просто намазуємо на білий хліб. Приємного апетиту!

Варення Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина на зиму