Ягоди ретельно промиваються і подрібнюються в блендері. До них додається цукор і все перемішується. Далі отримана маса переливається в банки і ставиться в холодильник. Готове варення чудово підійде для приготування багатьох страв.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати чорну смородину без варіння в холодильнику на зиму. Для початку добре перебираємо ягоди чорної смородини, прибираючи гілочки і інше сміття. Потім промиваємо під холодною водою і залишаємо в друшляку, поки вся вода не стече. В іншому випадку готове варення буде дуже рідким і може швидко зіпсуватися.
Відправляємо кілограм чорної смородини в чашу блендера або комбайна і подрібнюємо до стану пюре.
Засипаємо кілограм цукрового піску і ретельно все перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки, щоб він повністю розчинився.
Банки заздалегідь стерилізуємо і розкладаємо по ним перетерту з цукром ягоду. Закриваємо кришками і ставимо в холодильник до повного охолодження. Тут краще всього не використовувати металеві кришки.
Охолоджене варення використовуємо в якості добавки до чаю, начинки для пирогів або просто намазуємо на білий хліб. Приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина на зиму