Такий спосіб заготівлі ягід займає трохи більше часу, у порівнянні з прогріванням банок з чорницею в окропі, але підходить для великих обсягів ягід і, відповідно, великих банок, які немає можливості добре прогріти в каструлі.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Чорниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати чорниці у власному соку в духовці просто! Перед приготуванням чорницю необхідно перебрати і розсортувати. В обов’язковому порядку видаліть дрібне сміття, недозрілі та підгнилі ягоди. Ті плоди, які місцями просто примяты, відкладіть в окрему миску. Відібрані ягоди пересипте в друшляк і промийте. Для цього наберіть води в таз і занурте в нього друшляк. Так ви не пошкодите самі ягоди і вам буде легко прибрати залишки сміття, сплив на поверхню. Акуратно перемішайте ягоди і дістаньте друшляк з тазика. Потім обполосніть чорницю під слабким струменем води.
Поки промита чорниця обсихає, займіться давленными ягодами. Їх теж покладіть в друшляк і промийте, але вже під потужним струменем води і дуже ретельно. Гарненько струсіть, щоб видалити залишки води.
Тільки що промиті ягоди пересипте в миску і додайте цукор. З допомогою виделки повністю роздушіть чорницю і перемішайте її з цукром. Потім досипте цілих ягід і знову перемішайте, але на цей раз акуратно.
Розкладіть отриману масу по попередньо стерилізованим банкам, які потім виставте на решітку в духовку. Прикрийте банки кришечками, які також заздалегідь потрібно прокип’ятити, і увімкніть духовку, щоб він поступово нагрівався до температури 120 С.
Коли потрібна температура досягнута, вимкніть духовку, щоб банки повільно охолоджувались разом з нею. Коли температура опуститься до приблизно 60 С, банки можна буде дістати і закатати їх. Коли вони повністю охолонуть, приберіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!